Ο Στρος Καν ζητάει 1.000.000 δολάρια από την καμαριέρα- «Με κατέστρεψε» - iefimerida.gr

Ο Στρος Καν ζητάει 1.000.000 δολάρια από την καμαριέρα- «Με κατέστρεψε»

Ο Στρος Καν ζητάει 1.000.000 δολάρια από την καμαριέρα για τη σεξουαλική επίθεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δικαστήριο του Μπρονξ κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν την αγωγή για ψευδή καταγγελία, δυσφήμιση και καταχρηστική διαδικασία, σε βάρος της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό η οποία στις 14 Μαϊου 2011 τον έχει μηνύσει για σεξουαλική επίθεση στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την αγωγή που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητεί από την καμαριέρα 1.000.000 δολάρια επειδή «εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξη και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες».

Στα δικαστικά έγγραφά συμπεριλαμβάνονται άρθρα των διεθνών ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ο Γαλλοεβραίος δικηγόρος και πολιτικός πριν κατηγορηθεί για τη σεξουαλική επίθεση χαρακτηριζόταν από πολλούς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη προεδρία της Γαλλίας.

Ο Στρος Καν ζητάει 1.000.000 δολάρια από την καμαριέρα- «Με κατέστρεψε» | iefimerida.gr 0

Ο Ντομινίκ Στρος Καν υποστηρίζει στην αγωγή ότι στις 14 Μαΐου είχε πράγματι σεξουαλική σχέση με την 33χρονη καμαριέρα από τη Νέα Γουινέα, Ναφισατού Ντιαλό (η οποία κατήγγειλε ότι υποχρεώθηκε με τη βία να του κάνει στοματικό έρωτα), αλλά είχε «συμφωνηθεί αμοιβαία», χωρίς «βία ή εξαναγκασμό», ενώ σε καμία περίπτωση δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

«Με τη βοήθεια του προσωπικού στο Sofitel, μια ώρα μετά από αυτή την σεξουαλική επαφή η Ναφισατού Ντιαλό δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν ψευδές», καταλήγουν οι δικηγόροι στην αγωγή.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορεί την καμαριέρα ότι με την ψεύτικη καταγγελία της τον οδήγησε στην αναγκαστική παραίτηση από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και υπέγραψε έτσι την πολιτική του καταδίκη. Την θεωρεί επίσης υπεύθυνη για το ότι τον υποχρέωσε να υποστεί από την αστυνομία «ταπεινωτική και εξευτελιστική έρευνα, να φωτογραφηθεί γυμνός, και να δώσει δείγματα DNA για την έρευνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ