«Βουτιά» και στις διεθνείς αγορές μετά το «ναυάγιο» που οδηγεί σε εκλογές - iefimerida.gr

«Βουτιά» και στις διεθνείς αγορές μετά το «ναυάγιο» που οδηγεί σε εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατρακυλάει το ευρώ μετά το «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το ντόμινο της χρηματιστηριακής αβεβαιότητας μεταφέρθηκε γρήγορα και στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, εμπορευμάτων και ομολόγων που έκαναν »βουτιά».

Το ευρώ υποχώρησε προς στιγμήν στα 1,2771 δολάρια, για να ανακάμψει σύντομα στα 1,2790 δολάρια, περιορίζοντας τις απώλειές του μόνο στο 0,2% συγκριτικά με τα προ των εξελίξεων στην Ελλάδα επίπεδα που είχε.

Κύμα ρευστοποιήσεων χτύπησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μόλις έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα οδεύει προς νέες εκλογές, σύντομα όμως το κύμα ανεκόπη χάρη στο ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, που οφείλεται στην ανέλπιστη αύξηση του βιομηχανικού δείκτη που ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρούσε το απόγευμα κατά 0,74%, στο Παρίσι ο CAC-40 υποχωρούσε κατά 0,79%, στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρούσε κατά 1,06%, στη Μαδρίτη ο IBEX κατά 1,64% και στο Μιλάνο ο MIB κατά 1,72%. Στη Νέα Υόρκη έπειτα από ένα εικοσάλεπτο συναλλαγών ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,18%, ο S&P 500 κατά 0,08% και ο Nasdaq κατά 0,30%.

Στις αγορές ομολόγων πιέσεις υπέστησαν όλα τα ευρωπαϊκά χαρτιά, συμπεριλαμβανομένου και του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, η απόδοση του οποίου ενισχύθηκε από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα 1,45% κατά 5 μονάδες βάσης, στο 1,50%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, τέλος, οι εξελίξεις εμφανίζονται οιονεί σχιζοφρενικές - κάτι που δεν εκπλήσσει λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι αγορές παραγώγων, που προσφέρονται για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού υποχώρησε μέχρι τα 93,91 δολάρια το βαρέλι, 87 σεντς χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας. Σύντομα, πάντως, η τιμή ανέκαμψε στα 94,56 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο η τιμή του Brent υποχώρησε μέχρι τα 110,67 δολάρια το βαρέλι για να ανακάμψει στα 111,95 δολάρια το βαρέλι, 38 σεντς υψηλότερα από την τιμή που έκλεισε χθες η αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ