Τουλάχιστον 300 άτομα δήλωναν ως... βοσκοτόπια το φαράγγι της Σαμαριάς - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 300 άτομα δήλωναν ως... βοσκοτόπια το φαράγγι της Σαμαριάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 300 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση με τις κτηνοτροφικές ενισχύσεις και οι οποίοι φέρονται να έχουν δηλώσει εκτάσεις ως βοσκοτόπια 25.000 στρέμματα μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιφέρειας Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο φάκελος της υπόθεσης που έχει αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, από τις 26 Απριλίου, αφορά κοινοτικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στην περίοδο από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες αλλά και σαν ενοικιαστές 25.000 στρεμμάτων μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Παράλληλα, έχουν ζητηθεί στοιχεία για παρόμοια δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές, στην Αναβος στο Σέλινο Χανίων, σε έκταση στο φαράγγι Θερίσου αλλά και σε αναδασωτέα επιφάνεια στο Βλάτος Κισσάμου.

Μάλιστα, ο κ. Καρούντζος αποκάλυψε πως στον Εισαγγελέα βρίσκεται ένας ακόμα φάκελος, που αφορά σε μια πολύ μεγάλη έκταση στο Ρέθυμνο, όπου επιτήδειοι δήλωναν δασικές εκτάσεις ως αγροτικές, για να λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις και στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα ενώ η δασική έκταση που δηλωνόταν ως αγροτική ήταν πάνω από 15.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ