Συνεδριάζουν οι αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Συνεδριάζουν οι αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στόχος η δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων με Οικουμενική στήριξη.

Ειδικότερα, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε λίγο μετά τις 2. Πρώτος ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος, μετά ο Φώτης Κουβέλης και ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατόπιν, την πόρτα του Προεδρικού πέρασαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο Κάρολος Παπούλιας. Με εξαίρεση των Πάνο Καμμένο, που προσερχόμενος δήλωσε ότι το «Σχέδιο Β» για να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας που του αποδίδουν είναι προβοκάτσια, κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έκανε κάποια δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλέκα Παπαρήγα από το ΚΚΕ αρνήθηκε να μετάσχει στο συμβούλιο. Επιπλέον, στη σύσκεψη, δεν μετέχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Την μη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής φέρεται να έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη δική του συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι θα κάνει ο Παπούλιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας έχει εκφράσει τη δυσφορία του για τα πολιτικά παιχνίδια των κομμάτων που παρατείνουν την ακυβερνησία, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Χτες, εξάλλου, στη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «είναι μεγάλο το φορτίο, δεν μπορώ να το ανεχθώ» δημιουργώντας σάλο για το τι πρότίθεται να κάνει αν διαπιστώσει ότι η χώρα οδηγείται σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ