1 εκατομμύριο downloads για το QWiki! - iefimerida.gr

1 εκατομμύριο downloads για το QWiki!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνειρο των Doug Imbruce και Greg Smith, όταν ξεκινούσαν το Qwiki πριν δύο χρόνια, ήταν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που θα προσφέρει στο κοινό έναν νέο τρόπο προσέγγισης στην πληροφορία, εμπλουτισμένο με εικόνα και αφήγηση ή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “πληροφορία που να αξίζει σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές”. Πράγματι, το site Qwiki εντυπωσιάζει, τόσο για την ευχρηστία του όσο και για τον τρόπο που σερβίρει την πληροφορία, συνοδευόμενη από multimedia υλικό που ξεδιπλώνεται στην οθόνη ταυτόχρονα με την αφήγηση. Μέσα σε 1 λεπτό έχεις δει και ακούσει μια βασική περιγραφή του θέματος που σε ενδιαφέρει, ακόμα και αν αυτό είναι το “κάρδαμο”, η “φέτα” ή ο “Darth Vader”. Με μια βάση 3.000.000 θεμάτων που αυξάνεται σε καθημερινή βάση, το Qwiki δεν ζητά να γίνει αντίπαλος της Wikipedia (δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού ούτε πολλές γλώσσες υποστηρίζει, ούτε είναι τόσο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο), αλλά ένα εναλλακτικό μέσο γρήγορης και εύκολης πληροφόρησης, που βρίσκει την ιδανική χρήση του στο περιβάλλον των smartphones και tablets.

Ο συνδυασμός της παραπάνω εφαρμογής με την ανθρώπινη δίψα για πληροφορία φαίνεται να δικαιολογεί απόλυτα το 1 εκατ. downloads που συμπλήρωσε η έκδοση του Qwiki για τα iPads, μια μόλις εβδομάδα μετά τη διάθεσή της στο iTunes, αποτέλεσμα σοκαριστικό σε σύγκριση με τα νούμερα που έχουν καταγράψει πολλές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για iPhones/iPads. Προσαρμοσμένο απόλυτα στην οθόνη και τις δυνατότητες του iPad, το Qwiki επιτρέπει στους κατόχους του δημοφιλούς tablet, εκτός από την γραπτή αναζήτηση, να εξερευνήσουν τον κόσμο τους μέσα από έναν παγκόσμιο χάρτη εμπλουτισμένο με Qwikis, που αφορούν κάθε μέρος του πλανήτη. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια του Qwiki, θα υπάρξουν συντόμως εκδόσεις για iPhones και Androids.

To Qwiki για iPad διατίθεται δωρεάν στο iTunes.

Πηγή: http://www.extratech.gr/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone download QWiki
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ