ALTER: Ο μίστερ Χ και ο... άγνωστος Χ - iefimerida.gr

ALTER: Ο μίστερ Χ και ο... άγνωστος Χ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναζητά τηλεοπτική στέγη μετά την άρνηση των τεχνικών του Alter να εκπέμψει το κανάλι έστω και δύο ώρες ζωντανό πρόγραμμα (το κεντρικό δελτίο ειδήσεων). Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο ίδιος εξετάζει τρία πιθανά σενάρια.

Σε κλίμα παρατεταμένης αγωνίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Alter, αφού είναι πλέον βέβαιο ότι οι τράπεζες -πλην της Marfin, που όπως ακούγεται μπορεί να αναλάβει η ίδια όλο το χρέος του μαγαζιού και να περάσει ουσιαστικά στα χέρια της η ιδιοκτησία του- δεν επιθυμούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να δοθεί ένα αίσιο τέλος.

Αύριο θα γίνει μια καθοριστική συνέλευση των εργαζομένων στο κανάλι, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις τους για τους μισθούς και τα δικαιώματά τους σε περίπτωση που τις επόμενες μέρες μπει λουκέτο.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Ν. Χατζηνικολάου έκανε πρόταση στους εργαζόμενους να εκπέμψει το Alter έστω και δύο ώρες ζωντανό πρόγραμμα για να μη χάσει την άδειά του και αυτό αποβεί εις βάρος των εργατικών διεκδικήσεων. Η πρόταση Χατζηνικολάου απορρίφθηκε ύστερα από την άρνηση των τεχνικών, αν και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοιο ζήτημα, αλλά προέχει να βρεθεί λύση.

Πάντως, ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί συζητήσεις στην τηλεοπτική αγορά είναι τι κινήσεις θα γίνουν για τη συνεργασία του Χατζηνικολάου με άλλο κανάλι, αν πέσουν οι τίτλοι τέλους στο Alter.

Είναι αλήθεια ότι αυτό θα είχε ήδη συμβεί, αν δεν είχε προσπαθήσει και ο ίδιος ο Χατζηνικολάου να βρεθεί λύση και να στηρίξει τους εργαζόμενους -αν και δεν έχει μετοχική σχέση-, αφού στο «χρηματιστήριο» της τηλεόρασης είναι μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη τα πιο μεγάλα ονόματα στην αγορά.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί λένε ότι τρία είναι τα σενάρια για τον Χατζηνικολάου.

  1. Να επιστρέψει στο Mega, με τηλεοπτική παρουσία, χωρίς διευθυντική θέση (άλλωστε δεν τον απασχολεί πλέον ένα τέτοιο πόστο, λόγω του φόρτου εργασίας που έχει στο Real Group). Η διαφορές, οι ενστάσεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν μπορούν να ξεπεραστούν με... τρία τηλεφωνήματα συνεννόησης μέσα σε μισή μέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα... Χρηστά ήθη που επικρατούν έτσι κι αλλιώς στο κανάλι δεν θα... Ανατραπούν, ούτε κανείς θα... Τρέμει ότι οι ισορροπίες θα φτάσουν στο Τσίμα Τσίμα. Τώρα άλλους... Καψερούς δεν θα τους ρωτήσουν!
  2. Να συνεργαστεί με τον ΑΝΤ1. Παλιότερα οι συζητήσεις είχαν φτάσει στο παρά ένα. Εδώ το κανάλι φαίνεται ότι προχωρά στην ανανέωση του συμβολαίου με τη Μαρία Χούκλη, αφού δείχνουν ικανοποιημένοι από την πορεία του δελτίου και φυσικά τη συνεργασία με την εξαιρετική συνάδελφο. Ουδείς γνωρίζει αν ο Θ. Κυριακού, που είναι γνώστης του παγκόσμιου τηλεοπτικού τοπίου όσο κανείς άλλος καναλάρχης, έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ή αν επιθυμεί την ενδυνάμωση του ΑΝΤ1 σε αυτό που λέμε πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα και επιρροή.
  3. Να εμφανιστεί σε ένα νέο κανάλι, με εντελώς νέα χαρακτηριστικά από αυτά που μέχρι τώρα ισχύουν, είτε ως Real TV είτε από άλλη συχνότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι επικεφαλής των καναλιών είναι βέβαιο ότι θα περιμένουν, εκτός από σκληρό ανταγωνισμό, και μια νέα τηλεοπτική πραγματικότητα απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος. Πάντως είναι βέβαιο ότι – όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Ν.Χ. – δεν θα μείνει για πολύ να παρακολουθεί δελτία και εκπομπές άλλων.

ΥΓ.: Η σειρά των σεναρίων είναι εντελώς συμπτωματική...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ