Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη βραχογραφία και απεικονίζει «πορνό»! - iefimerida.gr

Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη βραχογραφία και απεικονίζει «πορνό»!

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρχαιότερη βραχογραφία που έχει ποτέ βρεθεί θεωρείται η ασβεστολιθική πλάκα βάρους ενάμιση τόνου που ανακάλυψαν ανθρωπολόγοι στη Νότια Γαλλία, η οποία μάλιστα έχει και «πορνό» θέμα, καθώς κατά πάσα πιθανότητα, μεταξύ άλλων απεικονίζει ένα γυναικείο γεννητικό όργανο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ανθρωπολογίας Ράνταλ Γουάιτ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ανέφεραν ότι η ανακάλυψη που έγινε στο σπήλαιο Αμπρί Καστανέ, η οποία εικάζεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 37.000 χρόνια, δείχνει τον ρόλο που ήδη έπαιζε η τέχνη στην καθημερινή των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Η νέα ανακάλυψη, μαζί με άλλες της ίδιας περίπου εποχής στη νότια Γερμανία, τη βόρεια Ιταλία και τη νοτιοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τους ερευνητές, εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με την εξελικτική σημασία της τέχνης στις ζωές των προγόνων μας, οι οποίοι, προερχόμενοι από την Αφρική, αποίκισαν την Ευρώπη πριν από περίπου 40.000 χρόνια.

Μάλιστα τα γεννητικά όργανα του Καστανέ (αν όντως είναι τέτοια), από πλευράς τεχνοτροπίας, διαφέρουν από τα σχεδόν σύγχρονα τους σχέδια με κάρβουνο και ώχρα σε άλλα σπήλαια της Ευρώπης όπου έχουν ανακαλυφθεί βραχογραφίες, γεγονός που, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι ήδη από τότε είχαν διαμορφωθεί κατά τόπους διαφορετικά καλλιτεχνικά στιλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ