Απίστευτη κομπίνα: Δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς ως βοσκοτόπια

Μια απίστευτα καλοστημένη απάτη που απέφερε στους Κρητικούς εκατομμύρια ευρώ, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας: Είχαν δηλώσει το 80% της έκτασης του εθνικού δρυμού των Λευκών Ορεων στην Κρήτη ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη συμπεριλαμβανομένου και του φαραγγιού της Σαμαριάς προκειμένου να εισπράττουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. O φάκελος, πάντως, έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η έκταση του παλαιότερου ανακηρυγμένου εθνικού δρυμού (με βασιλικό διάταγμα του 1962), έχει δηλωθεί, σε ποσοστό 80% ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη, προκειμένου να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία.

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!Μάλιστα. Η μόνη περιοχή που δεν έχει δηλωθεί ως ιδιωτική είναι το νησάκι Θεοδωρού των Χανίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretalive.gr έχουν εντοπιστεί όλοι οι «δικαιούχοι» του... φαραγγιού και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για τις παράνομες επιδοτήσεις.

Ο φάκελος έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει τους «δικαιούχους» ποινικές διώξεις.

Ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορεων δεν είναι μόνο κρατικός αλλά και προστατευόμενος με δικό του φορέα διαχείρισης. Τα όριά του, μάλιστα, είναι σαφή και οι συντεταγμένες ορισμένες δορυφορικά.

Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, «είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ