Απίστευτη κομπίνα: Δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς ως βοσκοτόπια - iefimerida.gr

Απίστευτη κομπίνα: Δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς ως βοσκοτόπια

Απίστευτη κομπίνα: Δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς ως βοσκοτόπια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτα καλοστημένη απάτη που απέφερε στους Κρητικούς εκατομμύρια ευρώ, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας: Είχαν δηλώσει το 80% της έκτασης του εθνικού δρυμού των Λευκών Ορεων στην Κρήτη ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη συμπεριλαμβανομένου και του φαραγγιού της Σαμαριάς προκειμένου να εισπράττουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. O φάκελος, πάντως, έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η έκταση του παλαιότερου ανακηρυγμένου εθνικού δρυμού (με βασιλικό διάταγμα του 1962), έχει δηλωθεί, σε ποσοστό 80% ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη, προκειμένου να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία.

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!Μάλιστα. Η μόνη περιοχή που δεν έχει δηλωθεί ως ιδιωτική είναι το νησάκι Θεοδωρού των Χανίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretalive.gr έχουν εντοπιστεί όλοι οι «δικαιούχοι» του... φαραγγιού και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για τις παράνομες επιδοτήσεις.

Ο φάκελος έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει τους «δικαιούχους» ποινικές διώξεις.

Ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορεων δεν είναι μόνο κρατικός αλλά και προστατευόμενος με δικό του φορέα διαχείρισης. Τα όριά του, μάλιστα, είναι σαφή και οι συντεταγμένες ορισμένες δορυφορικά.

Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, «είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ