Michael Stipe: "Ήμουν βουλιμικός και εθισμένος" - iefimerida.gr

Michael Stipe: "Ήμουν βουλιμικός και εθισμένος"

Michael Stipe βουλιμικός και εθισμένος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε σε ένα πολύ ενδιαφέρον περιοδικό ένας άνθρωπος με πολύ ενδιαφέρουσα ζωή. Ακόμα και αν θεωρεί κανείς ότι στα 10s τους REM τούς έχουμε ξεπεράσει, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο τραγουδιστής τους ξέρει να ταράζει τα νερά όποτε το αποφασίσει. Στη συνέντευξή του στο περιoδικό Interview o Michael Stipe μίλησε για τη βουλιμία, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τον Kurt Cobain.

"Έκοψα τα ναρκωτικά το 1983. Ξύπνησα μια μέρα, και μια φίλη είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Δεν μπορούσα ούτε να κλάψω, ήταν σοκαριστικό. Τότε είπα, τέλος. Πολλοί γύρω μου πέθαιναν, ήταν και το AIDS τότε, και είχα τρομοκρατηθεί. Ήταν δύσκολο να είσαι σεξουαλικά ενεργός χωρίς να έχεις ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συντρόφους σου. Επιπλέον, τότε είχα την μπάντα και μου προσφέρονταν στο πιάτο και άντρες και γυναίκες".

"Σκεφτόμουν μια συνεργασία με τον Kurt Cobain, την είχαμε στα σκαριά. Στην πραγματικότητα ήταν ο τρόπος μου να τον πλησιάσω και να τον βοηθήσω, μήπως του σώσω τη ζωή. Έβλεπα ότι τα πράγματα χειροτέρευαν, γνώριζα πολύ καλά και εκείνον και την Courtney και την κόρη τους. Του έστειλα ένα εισιτήριο για Μαϊάμι, όπου ηχογραφούσα τότε, και έναν σοφέρ... εκείνος κόλλησε το εισιτήριο στον τοίχο και άφησε τον οδηγό να περιμένει 10 ώρες. Δεν έβγαινε έξω, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Δεν ήταν η θέση μου να πάω εγώ στο Seattle, ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με ηρωινομανείς".

"Το 1983 ήταν, μετά το τέλος μιας συναυλίας, που με θυμάμαι να κάθομαι στο πίσω μέρος του βαν και να σκέπτομαι, δεν μπορώ να συνεχίσω... Και τότε ήρθε και η βουλιμία. Δεν μπορούσα να ελέγξω όσα συνέβαιναν γύρω μου και έτσι άρχισα να κάνω πειράματα με το σώμα μου. Αυτό κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησε και στην αποχή από το ποτό και το σεξ."

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Χρύσα Οικονομοπούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ interview Kurt Cobain Michael Stipe REM Courtney Love
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ