Εκπνέει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων Δημοσίου - iefimerida.gr

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων Δημοσίου

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία η απογραφής των συνταξιούχων Δημοσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Οσοι δεν έχουν προσέλθει στις τράπεζες για να απογραφούν έχουν περιθώριο μέχρι το μεσημέρι, καθώς αν δεν το κάνουν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Η απογραφή ξεκίνησε δύο μήνες πριν και σκοπό είχε τη διασταύρωση των στοιχείων 430.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η διαδικασία έγινε από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από την απογραφή εξαιρούνται παιδιά κάτω των 12 χρόνων που παίρνουν σύνταξη από μεταβίβαση και συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέλθουν μέχρι το μεσημέρι στην τράπεζα από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας:

•Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους και την
•Επιστολή που έχουν λάβουν από την Υπηρεσία Συντάξεων και στην οποίαςαναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην τράπεζα, θα πρέπει να πάει στην τράπεζα ο νόμιμος πληρεξούσιός τους ή άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου με την εξουσιοδότηση, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και την επιστολή που έχει λάβει για την απογραφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μετά την παρέλευση του διμήνου θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ