Κουβέλης: Oχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, ήττα της πολιτικής - iefimerida.gr

Κουβέλης: Oχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, ήττα της πολιτικής

Κουβέλης: Όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών γιατί είναι ήττα της πολιτικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Δημoκρατικής Αριστεράς δηλώνει θετικός σε οποιαδήποτε λύση βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο της ακυβερνησίας αν και δεν συμφωνεί με την πρόταση του Κάρολου Παπούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

«Είναι γνωστό ότι έχουμε προτείνει από θέση υπεύθυνη απέναντι στην κοινωνία, από τότε που η εντολή ήταν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. Δεν αξιοποιήθηκε, όμως, εκείνη η εντολή. Στη συνέχεια κατέθεσα την πρόταση για την συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης που θα έπρεπε να εκφράζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού της 6ης Μαϊου για παραμονή στο ευρώ και αποδέσμευση από το Μνημόνιο», επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό γιατί δεν θέλησε τη συμμετοχή το δεύτερο κόμμα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την πρωτοβουλία και μας κάλεσε σήμερα εδώ,. Αναζήτησε την δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση από προσωπικότητες. Είπα στον πρόεδρο ότι μια κυβέρνηση από τεχνοκράτες θα ήταν η ήττα της πολιτικής και κατέθεσα την αντίθεσή μου. Ήταν σαφής και κατηγορηματική η αντίθεσή μου. Επέμεινα στην οικουμενική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα παραβρεθεί αύριο στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια και θα επιμείνει για μία ακόμη φορά στη πρόταση περί Οικουμενικής Κυβέρνησης.

Άφησε ωστόσο κι ένα παράθυρο ανοιχτό στην πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να ξεκινήσει άμεσα την πολιτική της αποδέσμευσης από το Μνημόνιο και την παραμονή στο ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ