Μίχαλος: Εξαιρετικά κρίσιμη η πολιτική κατάσταση της χώρας - iefimerida.gr

Μίχαλος: Εξαιρετικά κρίσιμη η πολιτική κατάσταση της χώρας

Η ΚΕΕΕ χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμη την πολιτική κατάσταση της χώρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προέβη σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι BBC, σχετικά μ τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενω δε παρέλειψε να επισημάνει τη κρισιμότητα της κατάστασης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της, τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και, επιτέλους, να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα και να κάνουν το εθνικό τους καθήκον» δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε επίσης στη δήλωσή του ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να μην αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και όλοι μαζί να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα προωθήσει λύσεις για την έξοδο από την κρίση.

«Οι δήθεν μεγάλες διαφορές που επικαλούνται ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Προτείνω να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν επί της ουσίας. Γιατί όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι κοινές θέσεις έχουν. Αυτές λοιπόν οι κοινές θέσεις που αφορούν ζωτικά ζητήματα για την οικονομία και την κοινωνία ας αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Μια προσπάθεια όμως που θα βασίζεται στην πραγματικότητα και δεν θα αποτελεί τουφεκιά στον αέρα».

Τέλος ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η καταγγελία της σύμβασης είναι εχθρική πράξη προς τους δανειστές μας, ενώ μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων αποτελεί πράγματι την ορθή πολιτική πρακτική που μπορεί να επιφέρει καρπούς, ιδιαίτερα στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ