Επιστρέφει από την Τετάρτη η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Επιστρέφει από την Τετάρτη η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας

ελεγχόμενη στάθμευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πέντε μήνες ελεύθερου παρκαρίσματος στο δήμο της Αθήνας, η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει από την Τετάρτη 16 Μαΐου. Από μεθαύριο οι οδηγοί θα πρέπει να προμηθεύονται τις ειδικές κάρτες στάθμευσης προκειμένου να παρκάρουν στις θέσεις με τη λευκή διαγράμμιση.

Ήδη εδώ και μέρες, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, αφήνει στα παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων ενημερωτικά φυλλάδια.

Οι οδηγοί θα μπορούν να βρουν τα εισιτήρια ελεγχόμενης στάθμευσης στα ίδια σημεία με το παρελθόν (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.).

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ήταν ανενεργό διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των εισιτηρίων. Η σύμβαση εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος για μια πενταετία, είχε λήξει τον Ιούλιο 2011 και επεκτάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής του αναδόχου. Οι δυο αυτές ενέργειες, προκάλεσαν την επέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδέχθηκε τη νομιμότητα της σύμβασης με απευθείας ανάθεση, αλλά όχι με αναδρομική ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά από το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές και στην κυκλοφορία των οχημάτων, μιας και από 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ «ο πράσινος δακτύλιος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ