Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες]

Lego
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και... lego το lego δημιουργείται ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο που έχει ποτέ ανεγερθεί ύψους 31,9 μέτρα.

Τι γίνεται όταν συγκεντρώνονται 4.000 παιδιά με 500.000 από τα «διάσημα» τουβλάκια της Lego; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό αποφάσισε να δώσει η παιχνιδοβιομηχανία Lego, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων λειτουργίας της. Το αποτέλεσμα ήταν ένας πύργος από τουβλάκια με ύψος που ξεπερνούσε τα 30 μέτρα μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πανύψηλος πύργος φτιαγμένος από 500.000 τουβλάκια άγγιξε τα 31,9 μέτρα και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού πύργου έγιναν στην Νότια Κορέα, στη Σεούλ, από τον Δανό πρίγκιπα Φρέντερικ, που τοποθέτησε το τελικό τουβλάκι.

Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μιας και το δημοφιλές παιχνίδι εφευρέθηκε από τον Δανό ξυλουργός Ole Kirk Christiansen, ο οποίος άρχισε να κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια στο εργαστήριό του το 1920.

Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όπως είναι φυσικό ο πύργος ύψους σχεδόν 32 μέτρων, που δημιουργήθηκε μόλις σε πέντε ημέρες, τράβηξε τα βλέμματα όλων των χιλιάδων περαστικών και έγινε αξιοθέατο.

Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Lego γιορτάζει τα 80α της γενέθλιά στον ψηλότερο πύργο του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ