Η κατάκτηση της Euroleague δικαίωση για τους... άλλους Αγγελόπουλους - iefimerida.gr

Η κατάκτηση της Euroleague δικαίωση για τους... άλλους Αγγελόπουλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός, μετά από 15 χρόνια προσμονής, ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με μία επική ανατροπή από την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, που αποτελεί προσωπική δικαίωση για τους ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να επαναφέρουν τους Πειραιώτες στην ευρωπαϊκή ελίτ του μπάσκετ και το κατάφεραν σε μία χρονιά που άλλαξαν το μοντέλο των προηγούμενων χρόνων με τους παίκτες σταρ, μειώνοντας το μπάτζετ της ομάδας και επενδύοντας στην τεράστια εμπειρία του Ιβκοβιτς, αλλά και στην ελληνοποίηση της ομάδας.

Από το καλοκαίρι του 2006 όταν και ανέλαβαν το μάνατζμεντ της ομάδας, οι Αγγελόπουλοι έδωσαν μεγάλα ποσά για να φέρουν στον Ολυμπιακό παίκτες όπως ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, αλλά και τους nbaer Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα, χωρίς όμως η ομάδα να καταφέρει να ξεπεράσει στην Ελλάδα τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσει την Euroleague, παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε δύο συνεχόμενα final four, το 2009 και το 2010.

Το καλοκαίρι του 2011 ανακοίνωσαν την αιφνιδιαστική απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον αγαπημένο τους Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, όμως τελικά ανακάλεσαν την απόφασή τους και παρέμειναν, μειώνοντας κατά πολύ το μπάτζετ της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τις πανάκριβες μεταγραφές που είχε συνηθίσει τους φίλους της ομάδας, αποκτώντας παίκτες όπως οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Κάιλ Χάινς και Πέρο Αντιτς, ενώ επέστρεψε στην ομάδα από τον δανεισμό του ο Κώστας Σλούκας. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και παρά το κακό ξεκίνημα στην Euroleague, έφτασε στο τέλος στην κατάκτησή της, παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τις χειμερινές μεταγραφές του, τους Αμερικανούς Τζόι Ντόρσεϊ και Εισι Λο.

Οι Αγγελόπουλοι νιώθουν δικαιωμένοι για την απόφαση τους να παραμείνουν το περασμένο καλοκαίρι και όπως δήλωσαν μετά τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ, χάρηκαν ακόμη περισσότερο που η ομάδα κατέκτησε την Euroleague στην Κωνσταντινούπολη, από ότι να την είχαν κατακτήσει στο Βερολίνο το 2009 ή στο Παρίσι το 2010, παρουσία και του πατέρα τους, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που πανηγύρισαν το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο πριν καν τελειώσει ο αγώνας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. Η κατάκτηση της Euroleague μετά από 15 χρόνια, έχει ανοίξει την όρεξη στους πρωταθλητές Ευρώπης και τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ευελπιστούν πως ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει μετά από 15 χρόνια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους Παναθηναϊκό, που έχει κατακτήσει τα 13 από τα 14 τελευταία πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ