Αδωνις: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πτώχευση» - Γλέζος: «Πτωχεύσατε τον κόσμο και μιλάτε;» - iefimerida.gr

Αδωνις: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πτώχευση» - Γλέζος: «Πτωχεύσατε τον κόσμο και μιλάτε;»

GEORGIADIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεοπτική διαμάχη ανάμεσα στο Μανόλη Γλέζο και τον Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η πρόταση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, να θεσπιστεί ένα είδος υποχρεωτικού δανείου για τους εύπορους.

Την πρόταση αυτή τη διατύπωσε ο κ. Γλέζος σε εκπομπή του Mega. Είπε συγκεκριμένα:

«Εθελοντικά, όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ ετησίως, να εισφέρουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος. Υποχρεωτικά, όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, να εισφέρουν το ίδιο ποσό, επίσης ως δάνειο».

Ο κ. Γλέζος τόνισε πως τέτοιες λύσεις είναι απείρως προτιμότερες από τα «χαράτσια» και τη διαρκή «αφαίμαξη», πρόσθεσε δε ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες το ελληνικό κράτος έκανε ανάλογες κινήσεις.

Άμεσα αντέδρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, αφενός λέγοντας ότι αυτά γίνονταν «σε συνθήκες πτώχευσης ή πολέμου» κι αφετέρου κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ πως «θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση».

Έντονή ήταν και η ανταπάντηση του κ. Γλέζου: «Εσείς έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό, τολμάτε και μιλάτε;» είπε και πρόσθεσε: «Δια της βίας κόπηκαν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα. Εδώ δεν μπήκε κανένα όριο. Απλώς να σώσουμε το κεφάλαιο». Τέλος, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς παρατήρησε πως ήλθε η ώρα να « συμβάλει υποχρεωτικά» στην αντιμετώπιση της κρίσης και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ