Προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός επί της Μπαρτσελόνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός επί της Μπαρτσελόνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός νίκησε 68-64 την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του final four της Κωνσταντινούπολης και θα διεκδικήσει την Κυριακή τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στον έτερο ημιτελικό της Euroleague.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εμφανίζονταν ως το αουτσάιντερ απέναντι στην πιο έμπειρη ομάδα των Καταλωνών και κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους και έξι ασίστ, ενώ ο Γιώργος Πρίντζεης πρόσθεσε 14 πόντους.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, μια και με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη και του Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά και ένα δίποντο του Πέρο Αντιτς, προηγήθηκε με 8-0 στο 3ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 10-6, όμως με νέο τρίποντο του Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν διαφορά επτά πόντων, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς προηγούμενη με 17-11.

Χάρη στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (12 στο πρώτο ημίχρονο), οι Καταλανοί έχοντας περισσότερες κατοχές της μπάλας κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Χουάν Ναβάρο, τρεισήμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα και το ημίχρονο τον βρήκε προηγούμενο με 33-29.

Με δύο τρίποντα των Σπανούλη και Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου με διαφορά οκτώ πόντων (39-31) στο 22’, όμως οι συνεχόμενες ανανεώσεις των επιθέσεων από τους «μπλαουγκράνα», τους επέτρεψε να μειώσουν στους δύο πόντους (43-41) στο 26’, όμως δεν πέρασαν μπροστά και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων (50-47).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα και την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να πλησιάσει περισσότερο από τους δύο πόντους (58-56) στο 35’. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με επτά (63-56) τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να μείωσουν στους δύο (63-61), όμως το τρίποντο του Σπανούλη, 1:10’’ πριν την λήξη, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (66-61). Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς διατήρησαν την ψυχραιμία τους στο τελευταίο λεπτό και πήραν πανάξια την πρόκριση για τον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Χάινς 2, Aντιτς 4, Σπανούλης 21, Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18, Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3, Ινγκλς, Εντόνγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ