Η κρίση χτυπά και το Φεστιβάλ Αθηνών - Ξεκινά με... ακυρώσεις - iefimerida.gr

Η κρίση χτυπά και το Φεστιβάλ Αθηνών - Ξεκινά με... ακυρώσεις

Ακυρώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών για οικονομικούς λόγους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημαντικές ακυρώσεις προχωρά το Φεστιβάλ Αθηνών στην αναμφίβολα δυσκολότερη διοργάνωση της τελευταίας επταετίας, από τότε δηλαδή που το ανέλαβε ο Γιώργος Λούκος. Χωρίς «Μπερλίνερ Ανσάμπλ», Μπομπ Γουίλσον και Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης αλλά με... το βερολινέζικο θίασο «Σαουμπίνε»!

Οι δύο παραστάσεις του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον και ο μονόλογος «Απλά περίπλοκο» του Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν ακυρώθηκαν για οικονομικούς και διαδικαστικούς λόγους.

Μια ακόμη παράσταση που ματαιώθηκε είναι αυτή του Βασιλικού Θεάτρου της Στοκχόλμης, η «Σονάτα των φαντασμάτων» του Στρίντμπεργκ

Μπορεί την αυλαία του Φεστιβάλ να μην σηκώσει στην οδό Πειραιώς στις 8 Ιουνίου το «Μπερλίνερ Ανσάμπλ» αλλά τη θέση του θα πάρει το απολαυστικό δίδυμο από την Ελβετία, Ζίμερμαν και ντε Περό.

Στο Φεστιβάλ Αθηνών θα εμφανιστεί, επίσης, στις 21 και 23 Ιουνίου, ο βερολινέζικος θίασος «Σαουμπίνε», με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Βρετανής Κέιτι Μίτσελ και με την «Επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα», σε σκηνοθεσία του Ούγγρου σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μάρτον.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2012 υπάρχει αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του www.greekfestival.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ