Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός με 66-64 [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός με 66-64 [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-64 στον ημιτελικό του final four της Euroleague και έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που κατείχε. Κορυφαίος για τους «πράσινους», που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 19 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καταπληκτικά τον αγώνα, χτυπώντας την ΤΣΣΚΑ κοντά στο καλάθι με τον Αλεξ Μάριτς να πετυχαίνει 3/3 δίποντα και τον Μάικ Μπατίστ να παίρνει την σκυτάλη από τον Σέρβο σέντερ και με πέντε πόντους να δίνει προβάδισμα εννέα πόντων (11-2) στους «πράσινους» στα πρώτα λεπτά. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τους Ρομέιν Σάτο και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να πετυχαίνουν τρίποντα και να ανεβάζουν την διαφορά στους 12 (19-7) στο 5o λεπτό, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 29-15 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαθαν επιθετικό μπλακ άουτ, δίνοντας την ευκαιρία στην ρωσική ομάδα, η οποία βελτίωσε κατά πολύ την άμυνα της να ροκανίσει τη διαφορά των 14 πόντων και να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό (32-32). Οι «πράσινοι» πέτυχαν μόλις πέντε πόντους στη δεύτερη περίοδο με ένα τρίποντο του Νικ Καλάθη και ένα δίποντο του Μπατίστ και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια έχοντας ένα ισχνό προβάδισμα (34-32).

Ντέρμπι ήταν η τρίτη περίοδος, με την ΤΣΣΚΑ να περνά για πρώτη φορά στο σκορ στην αναμέτρηση δύο φορές (41-39 και 44-42) και τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να ανακτήσει το προβάδισμα με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το δεκάλεπτο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται με τέσσερις πόντους (55-51), ενώ η ΤΣΣΚΑ κρατιόταν κοντά στο σκορ χάρη στον Αντρέι Κιριλένκο και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι Ρώσοι.

Η ΤΣΣΚΑ με σερί 7-0 προηγήθηκε με 58-57 στο 33’ πριν δώσει ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ο Γιασικεβίτσιους με δίποντο (59-58). Οι δύο ομάδες κόλλησαν σε αυτό το σκορ επί τρία λεπτά πριν ο Σβεντ με δύο βολές δώσει ξανά προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 60-59. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Γιασικεβίτσιους, που με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό (64-60). Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα τελευταία δύο λεπτά, καθώς ήταν άστοχοι στις κρίσιμες φάσεις, ενώ και οι διαιτητές ευνόησαν την ΤΣΣΚΑ (στο φάουλ που δεν έδωσαν υπέρ του Μπατίστ, αλλά και τα βήματα του Τεόντοσιτς), η οποία πήρε τελικώς τη νίκη με 66-64, μια και στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, η μπάλα έμεινε στα χέρια του Διαμαντίδη.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 32-34, 51-55, 66-64.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γιόνας Καζλάουσκας):Τεόντοσιτς 12, Λαβρίνοβιτς 2, Σισκάουσκας 5, Μέχια, Κρίστιτς 8, Κιριλένκο 17, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 15, Καούν 2, Χριάπα 3, Γκόρντον 2.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας, Ν. Καλάθης 3, Σμιθ, Καϊμακόγλου 10, Γιασικεβίτσιους 19.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ