Παπαδήμος: «Πως είστε;» - Παπούλιας: «Ούτως εχόντων των πραγμάτων» [βίντεο] - iefimerida.gr

Παπαδήμος: «Πως είστε;» - Παπούλιας: «Ούτως εχόντων των πραγμάτων» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λουκάς Παπαδήμος επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το προεδρικό μέγαρο σε μια προσπάθεια να ενημερώσει έγκαιρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια τόσο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όσο και για την ανάγκη άμεσης επίλυσης ζητημάτων χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Προσερχόμενος μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο διάλογο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στους δημοσιογράφους: «Πώς είστε Πρόεδρε;» ρώτησε ο Λουκάς Παπαδήμος για να πάρει την απάντηση «Ούτως εχόντων των πραγμάτων».

Αναλυτές σχολίασαν πως οι δύο δύο κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι με βάση τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ενώ συζήτησαν το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ που λήγει στις 15 Μαίου.

Λίγη αργότερα το πρωθυπουργικό γραφείο δημοσιοποίησε ένα μέρος από τα όσα είπε ο Λουκάς Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση συνεργασίας είχε να επιτελέσει ένα κύριο συγκεκριμένο έργο, το οποίο έφερε εις πέρας. Η αποστολή που της είχε ανατεθεί έχει ολοκληρωθεί. Ο ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του. Θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της δύσκολης πορείας για την εξυγίανση και ανόρθωση της οικονομίας και για τη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης. Και πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια της ανόρθωσης της οικονομίας και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά αντιθέτως να δικαιωθούν και να αποδώσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ