Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη ρύθμιση για το 40ωρο - iefimerida.gr

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη ρύθμιση για το 40ωρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα ψηφίσει τελικά η ΝΔ τη διάταξη για την αύξηση κατά 2,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στο δημόσιο. Παρά τις αρχικές ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Ζώης δήλωσε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση. Τόνισε βέβαια πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ.Ζώης επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση λέγοντας "εμείς δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας , ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις" και πρόσθεσε "δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το νόημα της συζήτησης όταν η κυβέρνηση προσπαθεί έτσιθελικά να περάσει από ένα status σε ένα άλλο. Σας είπαμε ότι λέμε όχι στις ατεκμηρίωτες προτάσεις όχι στα πυροτεχνήματα και στον ετσιθελισμό, εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε. Πότε έγινε αυτό; Συζητήσαμε, ψηφίσαμε; εσείς διαμορφώσατε τη θέση μας. Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους, στην προσπάθεια να δημιουργήσετε έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς αντιλαμβανόμενοι τη συγκυρία δεν θα πούμε όχι στην αύξηση αλλά θα πούμε όχι στον επικοινωνισμό σας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ