Συγγενής θύματος εκτόξευσε στον μακελάρη του Οσλο ένα... παπούτσι! - iefimerida.gr

Συγγενής θύματος εκτόξευσε στον μακελάρη του Οσλο ένα... παπούτσι!

Συγγενής θύματος εκτόξευσε στον μακελάρι του Οσλο ένα... παπούτσι!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δίκη του μακελάρη του Οσλο διακόπηκε εξαιτίας ενός... παπουτσιού που εκτοξεύτηκε εναντίον του από συγγενή θύματος του Μπρέιβικ, στο νησί Ουτόγια. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η δίκη διακόπτεται εξαιτίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας...

Η εκτόξευση του παπουτσιού συνοδεύτηκε από την ιαχή... «Δολοφόνε! Να πας στην Κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου» του συγγενή του θύματος, ο οποίος και καθόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον κατηγορούμενο.

Το παπούτσι, πάντως, δεν βρήκε το στόχο του, καθώς δεν πέτυχε τον μακελάρη του Οσλο, αλλά τους δικηγόρους του.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, βρήκε θετική ανταπόκριση στο κοινό, το οποίο και αντέδρασε φωνάζοντας «Μπράβο!».

Ο άγνωστος άνδρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών, ενώ συνέχισε να φωνάζει στα αγγλικά «Να πας στην Κόλαση». Από την αίθουσα απομακρύνθηκε και ο Μπρέιβικ, ενώ η δίκη διεκόπη.

Πριν από την διακοπή της δίκης, μάρτυρες κατέθεσαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς έχασαν τη ζωή τους 12 από τα 69 θύματα του μακελάρη στο νησί Ουτόγια, ενώ αργότερα, αναμενόταν να καταθέσουν στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Οσλο δύο μάρτυρες οι οποίοι γλίτωσαν από την επίθεση του Μπρέιβικ στο νησί.

Ο μακελάρης του Οσλο έχει παραδεχτεί ότι στις 22 Ιουλίου του 2011 πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο νησί Ουτόγια από τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, ωστόσο εξακολουθεί να δηλώνει αθώος. Εάν ο Μπράιβικ κριθεί ποινικά ανεύθυνος, θα αποφασισθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

«Νόμος Μπρέιβικ»

Σε μια σχετική με την υπόθεση αυτή κίνηση, η κυβέρνηση πρόκειται αργότερα σήμερα να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Ο νόμος, μάλιστα, θα πάρει το όνομα του μακελάρτη του Οσλο, "Lex Breivik" (Νόμος Μπράιβικ) και κύρια επιδίωξή του είναι να μειωθεί ο κίνδυνος ασθενείς να διαφεύγουν από τους φρουρούς ασφαλείας ή να τους πιάνουν ομήρους.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και ο σωματικός έλεγχος σε ασθενείς και στους επισκέπτες τους με τη χρήση, μάλιστα, ανιχνευτή μετάλλων.

Η Ενωση Νορβηγών Δικηγόρων και η Ενωση Νορβηγών Ψυχολόγων έχουν ασκήσει κριτική κατά των προτάσεων με το αιτιολογικό ότι απαιτείται περισσότερη προπαρασκευαστική εργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ