Ρανταμέλ Φαλκάο, ο natural born killer από την Κολομβία [video] - iefimerida.gr

Ρανταμέλ Φαλκάο, ο natural born killer από την Κολομβία [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρυσι χάρισε το Europa League στη δρακοφωλιά της Πόρτο, φέτος ήταν η σειρά των Μαδριλένων της Ατλέτικο να καρπωθούν το κατιτίς τους από το δολοφονικό ένστικτο του Ρανταμέλ Φαλκάο. Δεν είναι, όμως, μόνο τα δύο υπέροχα τέρματα που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (9/5) κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά η εν γένει παρουσία του στο θεσμό.

Ή για να μιλήσουν καλύτερα οι αριθμοί, που σπάνια λαθεύουν στο χορτάρι, τα 12 γκολ που σημείωσε στη διοργάνωση, σκαρφαλώνοντας άνετα στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Θέση γνώριμη για τον ίδιο αφού και πέρυσι -με την Πόρτο- κοιτούσε αφ' υψηλού τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με 17 γκολ στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Η ζωή του Κολομβιανού Ρανταμέλ Φαλκάο ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με τα ρεκόρ. Ποδοσφαιρικά και μη. Γεννημένος στη Σάντα Μάρτα της Καραϊβικής ξεκίνησε τη καριέρα του από την άσημη Λαντσέρος, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Β' κατηγορία της Κολομβίας σε ηλικία... 13 ετών! Ένα χρόνο αργότερα αποτελούσε ήδη βασικό στέλεχος της ομάδας του, καταρρίπτοντας κάθε ηλικιακό ρεκόρ στις επαγγελματικές κατηγορίες της Κολομβίας.

Οι σειρήνες της Ρίβερ Πλέιτ δεν άργησαν να τον καλέσουν το 2001, χάρη κυρίως στα κατορθώματά του με την Εθνική ομάδα παίδων της Κολομβίας. Το 2007 η ποδοσφαιρική του αξία εκτοξεύτηκε, το γκολ του κόντρα στην μισητή Μπόκα τον ανέδειξε σε αγαπημένο παιδί της κερκίδας, η κλήση του στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας ήταν απλώς το επιστέγασμα μιας μεγαλειώδους χρονιάς.

Το 2009 η Ρίβερ Πλέιτ αναγκάστηκε -έπειτα από πολλές αντιστάσεις- να τον πουλήσει στην Πόρτο. Τα τέσσερα εκ. ευρώ των Πορτογάλων ήταν ένα ποσό που οι Αργεντίνοι δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Η ερωτική επαφή του Φαλκάο με τα αντίπαλα δίχτυα, όχι απλώς θα συνεχιστεί στην Πορτογαλία, αλλά θα γίνει ακόμα πιο στενή. Σιγά, σιγά τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ είναι διατεθειμένα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το χορό θα σύρει η Ατλέτικο, η οποία θα τον κάνει δικό της δαπανώντας το αστρονομικό ποσό των 40 εκ. ευρώ! Σοφή κίνηση όπως αποδείχθηκε στον τελικό της Τετάρτης (9/5)... Όσο για εκείνους που μιλούσαν για οικονομική τρέλα, σήμερα έχουν σωπάσει οριστικά. Ίσως κατάλαβαν ότι ο Φαλκάο είναι από τους τύπους που θέλουν τον κόσμο στα πόδια τους. Και τον θέλουν τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ