Μέρκελ: Ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών - iefimerida.gr

Μέρκελ: Ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών

Μέρκελ: Ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίπτει την ιδέα μίας οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δημιουργία δημοσίου χρέους η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τις χώρες της Ευρώπης πίσω στην έναρξη της κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο γερμανικό κοινοβούλιο, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως θα πρόχωρήσουν στη λύση της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία «είναι σημαντική και αναγκαία», αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «μια ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης». «Αυτό δεν το θέλουμε και δεν θα το κάνουμε», κατέληξε αποσπώντας το χειροκρότημα των γερμανών βουλευτών.

Κατά την ομιλία της ενώπιον της κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, η καγκελάριος εξέθεσε τις θέσεις της ενόψει της συνόδου κορυφής της G8 στις ΗΠΑ στις 18 και 19 Μαΐου.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα έχει σημαντική θέση στις συνομιλίες, κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα «επόμενα μέτρα» δημοσιονομικής ανάταξης, καθώς και «τα μέτρα ανάπτυξης» που συζητούνται σήμερα στην Ευρώπη, τα οποία αποτελούν και τους «δύο άξονες της στρατηγικής μας στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί σημαντικό ο κάθε ένας να αποδεχθεί την ιδέα ότι «η έξοδος από την κρίση θα είναι μία μακρά διαδικασία» και ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως «μια καταστροφική υπερχρέωση» και «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της αντιμετώπισης της κρίσης εντός της Ευρωζώνης.

«Ελεγα πάντα ότι η αντιμετώπιση της κρίσης είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία και ήθελα πάντα να τη διευθετήσουμε με τρόπο ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν έχει αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «οι συμφωνίες με την τρόικα και οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων παραμένουν αμετάβλητες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ