Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περφόρμανς, προβολές, συζήτηση και μουσική, στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Θεάτρου (αυλή κτιρίου Τσίλλερ) είναι η νέα πρόταση της Κοινής Θέας στο τέλος της φετινής θεατρικής περιόδου για έξι βραδιές, με πρώτη τη σημερινή. Στη σημερινή πολιτιστική ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνονται, επίσης, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ρωμαίος και Ιουλιέττα σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Βρυσάκι

Η ομάδα, που αποτελείται από νέους ηθοποιούς, αναβιώνει υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου τη γνωστή ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας μέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων. Η παράσταση, που παρακολουθεί το ερωτικό δράμα του ζευγαριού μέχρι το μοιραίο τραγικό τέλος του, παρουσιάζεται στον ανοιχτό χώρο στο «Βρυσάκι» με εμφανή τα δύο σπίτια με την προγονική έχθρα, του Μοντέγου και του Καπουλέτου. Στο Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ.: 210 32 10 179

  • Κοινή Θέα - Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο

Περφόρμανς, προβολές, μία συζήτηση και μουσική, στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Θεάτρου (αυλή κτιρίου Τσίλλερ) είναι η νέα πρόταση της Κοινής Θέας στο τέλος της φετινής θεατρικής περιόδου για έξι βραδιές του Μαΐου (10,11,12 και 17,18,19), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ένα «άνοιγμα» του Θεάτρου στον εξωτερικό χώρο, πέραν του κτιρίου Τσίλλερ, μέσω της δημιουργικής αξιοποίησης ενός πλήρως ανεκμετάλλευτου και 'απροσδιόριστου' χώρου, της αυλής του κτιρίου, στην υποβαθμισμένη αυτή πλευρά του κέντρου της πόλης. Στο Εθνικό Θέατρο, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (σταθμός Μετρό Ομόνοια)-Είσοδος από οδό Κουμουνδούρου 20 (Στον χώρο λειτουργεί μπαρ) Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Η Tamuz και ο Anamateur μας καλούν σ ένα αφιέρωμα στον Cole Porter στο Half Note

Η Tamuz κι ο Anamateur, αμφότεροι συνθέτες και ερμηνευτές, παρουσιάζουν ένα ειδικό αφιέρωμα στον αγαπημένο τους Cole Porter στη φιλόξενη σκηνή του Half Note Jazz Club, σήμερα 10 Μαΐου 2012. Το ρεπερτόριο, εκτός από οικείες εμμονικές μελωδίες ("I concentrate on you", "All of you", "Night and day"), θα περιλαμβάνει και μερικές πιο άγνωστες ("Do I love you?", "Be like the bluebird"). Mαζί τους, μια ονειρική ομάδα συνενόχων: Νάζος, Τριβόλης, Μπέλλος. Στο HALF NOTE JAZZ CLUB, Tριβωνιανού 17, Μετς Τηλ.: 210 9213310 Τιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό): 15Euro, φοιτητικό 10Euro. Τηλ.: 210 9213310

  • «Conference» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το σχήμα Conference ενισχυμένο με την παρουσία δύο πρωταγωνιστών της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τον πολύπειρο μπασίστα 'Αριλντ 'Αντερσεν, έναν από αυτούς που έδωσαν νόημα στον όρο ευρωπαϊκή τζαζ, και τον θεαματικά ανερχόμενο Πατρίς Εράλ, έναν ντράμερ και περκασιονίστα με εκτεταμένο εύρος ενδιαφερόντων, εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109 Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων 18 - 25 - 32 Euro | Μειωμ. 10 - 15 Euro Προπώληση εισιτηρίων Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Πλατφόρμα 20: Έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση Πλατφόρμα 20 σε επιμέλεια της Νίκης Παπασπύρου, θεωρητικού τέχνης, της 'Αρτεμης Σταματέλου, μουσειολόγου και της Ναυσικάς Σαββέλου, ιστορικού τέχνης, με την συνεργασία του ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη. Η έκθεση Πλατφόρμα 20 εστιάζει στο έργο 20 νέων δημιουργών, εικαστικών και ποιητών, γεννημένων μετά το 1972, με σκοπό να διερευνήσει τον δυναμικό και αχαρτογράφητο χώρο της σύγχρονης δημιουργίας στην Ελλάδα..Στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2012. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10.00 - 17.00, Σάββατο 10.00 - 15.00.

  • I have a face but a face is not what I am: ανεξάρτητο project της Κατερίνας Κανά

Η έκθεση της Κατερίνας Κανά αποτελεί τον επίλογο της αρχικής performance διάρκειας τριών εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Remap 3, το φθινόπωρο του 2011. Οι επισκέπτες αφού κλήθηκαν να φωτογραφηθούν σε έναν εργαστηριακά αυτόνομο χώρο που παρέπεμπε άμεσα στην ιδέα των αυτοματοποιημένων photo- booths, είδαν τα πορτραίτα τους να μεταλλάσσονται από την καλλιτέχνη σε πραγματικό χρόνο. Στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Λεωνίδου 11, Μεταξουργείο, Αθήνα Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου - 31 Μαΐου 2012.

  • Χριστίνα Μόραλη - Κεραμική - Κατασκευές: Έκθεση στον Εικαστικό Κύκλο

Το «Κουτί», είναι το βασικό θέμα της έκθεσης της Χριστίνας Μόραλη που θα παρουσιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο, Καρνεάδου 20, στο Κολωνάκι σήμερα στις 8 το βράδυ. Το κουτί πάντα παραμορφωμένο, κτυπημένο, τσαλαπατημένο, σκισμένο. Κουτιά συσκευασίας με αχνές ονομασίες αποτυπωμένες, κουτιά παπουτσιών που συνθέτουν κατασκευές επιτοίχιες. Ντάνες ψηλές πολύχρωμες, σαν αυτά που αποθηκεύονται στις αποθήκες μαγαζιών. Στον Εικαστικό Κύκλο, Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, Αθήνα

  • Οι 'Αραβες στη Μεσόγειο - Ντόρα Μηναΐδη - Μαρία Φακίδη: Έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις χώρες που εγκαταστάθηκαν οι 'Αραβες και περιβρέχονται από τη Μεσόγειο. Η πορεία εγκατάστασής τους ακολουθεί τα μονοπάτια της ιστορίας, εκεί όπου αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια μαζί με βυζαντινά κατάλοιπα συνυπάρχουν με τα αραβικά μνημεία, ανακατεύοντας λαούς, φυλές και πολιτισμούς. Από την αφρικάνικη ακτή της Μεσογείου, τη Λιβύη και το Μαρόκο, παρουσιάζονται οι ελληνορωμαϊκές πόλεις Σαμπράθα και Leptis Magna, η βυζαντινή Απολλωνία με τους βερβερίνικους οικισμούς καθώς και οι κάσμπες στο Μαρόκο. Από τις απέναντι, ευρωπαϊκές, ακτές της Μεσογείου, οι βυζαντινοαραβικές εκκλησίες στο Παλέρμο της Σικελίας και το αραβικό παλάτι της Αλάμπρα στη Γρανάδα. Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Αθήνα Ημερομηνία Εγκαίνια: 10 Μαΐου 2012, 20.00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • Ο μετασχηματισμός της Τουρκίας

Το βιβλίο του Ν. Μούδουρου, συνεργάτη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, σχετικά με την πορεία της γείτονος «Από την κεμαλική κυριαρχία στον "ισλαμικό" νεοφιλελευθερισμό», μας συστήνουν οι πανεπιστημιακοί Σ. Αναγνωστοπούλου και Στ. Πεσμαζόγλου. Στο Σπίτι της Κύπρου, Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι. Τηλ.: 2103641217. Είσοδος ελεύθερη.

  • Ο Πέτρος Μάρκαρης για την κρίση

Ο λογοτεχνικός «μπαμπάς» του αστυνόμου Χαρίτου μας μιλά για τις νέες περιπέτειες του ήρωά του, ο οποίος στο δεύτερο μυθιστόρημα της «Τριλογίας της κρίσεως» καλείται να συλλάβει έναν δολοφόνο που σκοτώνει φοροφυγάδες. Στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι. Τηλ.: 2106800644. Είσοδος ελεύθερη.

  • Σύγχρονα ελληνικά τοπία

Για τη γεωγραφική περιήγηση από αέρος στο σύγχρονο ελληνικό τοπίο θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί: M. Sivignon (Paris X-Nanterre), Π. Καραμανέα (Πολυτεχνείο Κρήτης), Θ. Μαλούτας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Κ. Μωραΐτης (ΕΜΠ). Συντονίζει ο επιμελητής της έκδοσης Κ. Χατζημιχάλης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

Βιβλιοπωλείο Μέλισσα. Στη Σκουφά 58 & Σίνα, Κολωνάκι. Τηλ.: 2103611692. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

  • Πολ Ρικέρ, ηθική και πολιτική στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Έλληνες και Γάλλοι ερευνητές και πανεπιστηµιακοί (Μ. Ρεβό ντ' Αλόν, Ντ. Φρέι, Γ. Φαράκλας-Ματορίκος, Π. Κόντος και Β. Μπιτσώρης) προσεγγίζουν τη σκέψη του Γάλλου γνωστού φιλοσόφου (1913-2005), στο έργο του οποίου η φιλοσοφία συνομιλεί με το δίκαιο και την Ιστορία. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι. Τηλ.: 2103398600. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ