Ξεκινά την εξόφληση των χρεών του ο ΕΟΠΥΥ - Ποιοί και πότε θα πληρωθούν - iefimerida.gr

Ξεκινά την εξόφληση των χρεών του ο ΕΟΠΥΥ - Ποιοί και πότε θα πληρωθούν

Ξεκινά την αποπληρωμή των χρεών του ο ΕΟΠΥΥ - Ποιοί και πότε θα πληρωθούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ την τμηματική αποπληρωμή των παροχών του για τις υπηρεσίες του το Μάρτιο. Αγνωστο, ωστόσο, αποτελεί τι τί θα γίνει με τα χρωστούμενα των προηγούμενων μηνών.

Μετά από αμέτρητες κόντρες και διαμάχες με γιατρούς, φαρμακοποιούς και άλλους παρόχους, ο ΕΟΠΥΥ, ο μεγαλύτερος φορέας παροχών υγείας της χώρας με 9,5 εκ. ασφαλισμένους, όπως βεβαιώνει ο πρόεδρός του Γεράσιμος Βουδούρης, θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του «προς τους παρόχους Υγείας, σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών εκκαθάρισης από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού (πρώην ΥΠΑΔ)».

Για τους μήνες Ιανούαριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει το 85% των γιατρών, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση σε ορισμένες Διευθύνσεις.

Χρήματα θα εισπράξουν και οι ιδιωτικές κλινικές όπου νοσηλεύτηκαν ασφαλισμένοι του οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε τις οφειλές του για τον Ιανουάριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρώσει και τις οφειλές του Φεβρουαρίου.

Σήμερα Πέμπτη θα αποπληρώσει τις οφειλές του προς εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτήρια και Κέντρα Αποκατάστασης Ανοιχτής Νοσηλείας για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012.

Πάντως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις παλαιότερες οφειλές καθώς από τα Ταμεία του ΕΟΠΥΥ απουσιάζει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθούν εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ