Ξεκινάει το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας - iefimerida.gr

Ξεκινάει το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας

Σήμερα γίνεται η τελετή για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινάει σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα-σύμβολο του μεγαλύτερου και αρχαιότερου πολιτισμικού θεσμού, με προορισμό το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθύν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012. Η τελετή αφής της φλόγας είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωι.

Στην Ολυμπία θα βρεθούν ο Ζακ Ρογκ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου καθώς και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι και μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Την Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει, με τις ακτίνες του Ήλιου, η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, ενω μετά τον τελετουργικό χορό που έχει επιμεληθεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, το ιερό Φως θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.

Στη συνέχεια, δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος, ενω οι δύο τελευταίοι που θα παραλάβουν την φλόγα θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Η ιερή φλόγα, μέσα στην Ελλάδα, θα ταξιδέψει για 8 ημέρες, θα διανύσει 2.900 χιλιόμετρα και θα περάσει πο 490 λαμπαδηδρόμους, θα διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής, προκειμένου να φτάσει στις 17 Μαΐου στο Παναθηναικό Στάδιο, όπου θα παραδοθεί στην Βρετανική αποστολή στις 19.00, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ