Ο Μιτ Ρόμνει τάσσεται κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων - iefimerida.gr

Ο Μιτ Ρόμνει τάσσεται κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων

Ο Μιτ Ρομνει τάσσεται κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοεμβρίου, δήλωσε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Η τοποθέτηση του ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Ομπάμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου εκπροσωπώντας το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι «δεν είμαι υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ούτε υπέρ των συμφώνων συμβίωσης αν δεν διαφέρουν από το γάμο παρά μόνο κατ' όνομα».

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόσθεσε ότι «το δικαίωμα να χαίρουν οι σύντροφοι κάποιων βοηθημάτων ή να έχουν το δικαίωμα επισκέψεων στο νοσοκομείο, καθώς και άλλα παρόμοια δικαιώματα μπορούν να δοθούν, όμως όχι τα υπόλοιπα».

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Ομπάμα είχε δηλώσει για πρώτη φορά ότι τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζει η εκάστοτε πολιτεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ