Το ΔΝΤ εξετάζει περιορισμό δανεισμού σε χώρες της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ εξετάζει περιορισμό δανεισμού σε χώρες της Ευρωζώνης

ΔΝΤ: Εξετάζει περιορισμό δανεισμού σε χώρες της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτάσεις για περιορισμό των δανείων σε χώρες της Ευρωζώνης εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υπό το φόβο ότι η κρίση στην Ε.Ε. θα μπορούσε από εδώ και πέρα να πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει αντιμετωπίσει πολλές οικονομικές κρίσεις κατά το παρελθόν, δεν έχει διαχειριστεί ποτέ μια κατάσταση ανάλογη αύτης που παρουσιάζει σήμερα η Ευρωζώνη

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έκθεση υψηλού ρίσκου στην Ευρωζώνη μια από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι η μείωση της βοήθειας που μπορούν να λάβουν οι χώρες του ευρώ.

«Αν η Χ ή Ψ χώρα έρθει και ζητήσει μια τεράστια ποσότητα, αυτό θα περιέχει τεράστιο ρίσκο, οπότε πρέπει να σκεφτούμε εκ των προτέρων τι πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ένας αξιωματούχος του Ταμείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ντομένικο Λομπάρντι, πρώην εκπρόσωπο της Ιταλίας στο ΔΝΤ, ο διεθνής οργανισμός επανεξετάζει το ποσοστό της συμμετοχής του στα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ