Περίεργα παιχνίδια με τη δόση των 5,3 δισ ευρώ - iefimerida.gr

Περίεργα παιχνίδια με τη δόση των 5,3 δισ ευρώ

Περίεργα παιχνίδια με τη δόση των 5
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Παιχνίδια με τη «φωτιά» επιχείρησαν να παίξουν κάποιοι κύκλοι στις Βρυξέλλες- και όχι μόνο- βάζοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα από την εκταμίευση της δόσης των 5,3 δισ ευρώ, αν και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε και τη Τρίτη και τη Τετάρτη ότι δεν συντρέχει λόγος να μη καταβληθεί η δόση.

Παρά την απόφαση του EFSF να ανάψει πράσινο φως αργά το απόγευμα της Τετάρτης, εγείρονται ερωτήματα για τις μάλλον εξωθεσμικές διαδικασίες κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, διαδικασίες που φτάνουν στα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η σχετική φημολογία άρχισε να «φουντώνει» από το μεσημέρι της Τετάρτης, παρά το ότι είχε προηγηθεί η δήλωση του Αλταφάζ στη καθιερωμένη ενημέρωση στις Βρυξέλλες, ενώ και σε ερώτηση προς το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, η απάντηση ήταν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις δηλώσεις Αλταφάζ τη Τρίτη.

Στην ανακύκλωση της σχετικής φημολογίας συνέβαλαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι απέφευγαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αν και είχαν τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης από τους Ευρωπαίους.

Κι ενώ φαινόταν ότι δεν υπάρχει τελικά θέμα, μετά κι από νέα δήλωση του Αλταφάζ στο Γαλλικό Πρακτορείο, νωρίς το απόγευμα «έσκασε» η δήλωση του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία υπήρχε ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης από το EFSF, που συνεδρίαζε, επειδή κάποιες κυβερνήσεις το... ξανασκέφτονται!!!

Τελικά η απόφαση ήταν θετική και το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι εάν όντως υπήρχε σκέψη για καθυστέρηση στην εκταμίευση ή εάν η σχετική δήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πιέσεων που κλιμακώνονται προς την Αθήνα, σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές εξελίξεις «τρέχουν»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ