Απίστευτο: Αγνώστου ταυτότητας ζωντανός οργανισμός πλέει στον βυθό! [βίντεο]

Βίντεο που αναρτήθηκε χωρίς διευκρινιστικές λεπτομέρειες στο youtube στις 27 Απριλίου 2012 προκαλεί αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει ανακαλυφθεί ένας νέο είδος ζωής.

Η βαθέων υδάτων τηλεκατευθυνόμενη κάμερα του εντόπισε ένα πλάσμα που μοιάζει με μέδουσα ή Deepstaria Enigmatica, συμπέρασμα το οποίο οι επιστήμονες δεν δέχονται καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν εντοπίσει μέδουσα με όργανα, πλοκάμια η κεραίες. Και το πλάσμα αυτό φαίνεται να διαθέτει...

Το αμέσως επόμενο ερώτημα ήταν μήπως πρόκειται απλά για πλακούντα φάλαινας ο οποίος κινείται και αλλάζει σχήματα λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων αλλά και πάλι δεν εξηγούνται ούτε η ύπαρξη οργάνων ούτε τα περίεργα στίγματα και τα εξαγωνικά σχήματα που διακρίνονται.

Μία άλλη ιδέα ήταν ότι αυτό που βλέπουμε μπορεί να είναι κάποιο δίχτυ που παρέσυρε το ρεύμα. Πώς είναι, όμως, δυνατόν να κινείται και να αλλάζει μορφή κατ' αυτόν τον τρόπο; Δεν είναι, λένε οι επιστήμονες.

Η επικρατέστερη άποψη λέει πως ίσως συζητάμε για το Stygiomedusa Gigantea, ένα είδος μέδουσας το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα έξι μέτρα μήκος αλλά επειδή εντοπιστεί μόλις 114 φορές σε 110 χρόνια δεν έχει μελετηθεί αρκετά ώστε να ειπωθεί με σιγουριά εάν έχει εξελιχτεί ως είδος σε αυτή τη μορφή.

Πολλές απαντήσεις θα δοθούν όταν ο χρήστης του ίντερνετ ο οποίος ανέβασε το βίντεο ενημερώσει τους επιστήμονες την περιοχή όπου έγινε η καταγραφή. Τότε ίσως απαντηθεί το μέγα ερώτημα: πρόκειται για ένα νέο είδος ζωής;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ