Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα αποτελούσε μια προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος με την δημιουργία ενός ακόμη μεγαλύτερου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι.

Οπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno ο κ.Ταγιάνι, «η ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν τεράστια και θα υπήρχαν και σαφέστατες αρνητικές αντιδράσεις, για όλη την ευρωπαϊκή οικονομία». «Θα έστελνε ένα κάκιστο μήνυμα στις αγορές» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ο Αντόνιο Ταγίανι πρόσθεσε πώς «πρέπει να κινηθούμε ώστε το μέλλον της Ελλάδας να παραμείνει εντός της Ευρώπης και του ευρώ, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών».

Για το λόγο αυτό, άλλωσε, στις 16 του μηνός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεδριάσει με θέμα συζήτησης την ανάπτυξη, με την οποία θα ασχοληθεί στις 23 Μαΐου και η έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «θα ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία, με αυξημένη ρευστότητα, θα βοηθήσει τις πιστώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ