Μη χάσετε: Ο "Γλάρος" από τους Pequod για μία μόνο παράσταση στις 9/5 - iefimerida.gr

Μη χάσετε: Ο "Γλάρος" από τους Pequod για μία μόνο παράσταση στις 9/5

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι δεν καταφέρατε πέρσι να δείτε τον "Γλάρο" του Τσέχωφ από την ομάδα Pequod, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη: Τη Δευτέρα που μας έρχεται, στις 9 Μαΐου, η παράσταση θα παιχτεί για μία μόνο βραδιά στο Θέατρο Χώρα, στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival.

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Pequod έκανε αίσθηση την περσινή σεζόν με τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ, το χαμηλόφωνο αυτό έργο, το δομημένο «αντίθετα με όλους τους κανόνες της δραματικής τέχνης» σύμφωνα με τον δημιουργό του, με τους ανθρώπους που ονειρεύονται τα πάθη τους, μιλούν γι’ αυτά, αλλά δεν τα ζουν.
Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ’ έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση, εξάλλου, του πραγματικού χώρου ως σκηνικό ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ’ ένα φανταστικό «αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.

Μετάφραση
Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία
Δημήτρης Ξανθόπουλος

Σκηνογραφική και Ενδυματολογική Επιμέλεια
Νίκος Κονιάρης

Επιμέλεια Κίνησης
Βάσω Γιαννακοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη
Αγγελική Μαρίνου

Παίζουν
Γιώργος Αγγελόπουλος, Άρης Αρμαγανίδης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Αγγελική Μαρίνου, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κώστας Παπακωνσταντίνου

Θέατρο Χώρα

Αμοργού 20, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ.: 2108673945

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ