Εδωσαν ναρκωτικά σε δελφίνια - iefimerida.gr

Εδωσαν ναρκωτικά σε δελφίνια

δελφίνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο δελφίνια σε θαλάσσιο πάρκο στην περιοχή Lipperswil στην Ελβετία, όταν κατά τη διάρκει rave party που πραγματοποιήθηκε στο θαλάσσιο πάρκο Connyland άγνωστοι τους έδωσαν ναρκωτικά!

Από τις τοξολογικές εξετάσεις, οι οποίες πρόσφατα διέρρευσαν στον τύπο, στα ούρα των ζώων ανιχνεύτηκε η ουσία «βουπρενοφρινόλη» που είναι υποκατάστατο της ηρωίνης.

Ο θάνατος για τα δυο θηλαστικά ήταν αργός και βασανιστικός και οι υπάλληλοι του πάρκου δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τα βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό θαλάσσιο βιολόγο και ειδικό στα δελφίνια Cornelis van Elk, τα δελφίνια «αναπνέουν συνειδητά», δηλαδή αποφασίζουν το πότε θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού για να πάρουν αέρα. Λειτουργώντας ως ένστικτο, αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν τα δελφίνια κοιμούνται.

Η πρόσληψη οπιούχων ουσιών από ένα δελφίνι είναι απαγορευτική, γιατί αδρανοποιούν το κομμάτι του μυαλού τους που παίρνει την απόφαση για την ανάδυση στην επιφάνεια και τη λήψη οξυγόνου και προκαλούν τον πνιγμό του θηλαστικού. Όπως και έγινε.

Το θαλάσσιο πάρκο αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ευθύνη με το τραγικό γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ