Βάναυση κακοποίηση κουταβιού απο υπάνθρωπους στα Γιαννιτσά [εικόνες] - iefimerida.gr

Βάναυση κακοποίηση κουταβιού απο υπάνθρωπους στα Γιαννιτσά [εικόνες]

Βάναυση κακοποίηση κουταβιού απο υπάνθρωπους στα Γιαννιτσά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όρια της κτηνωδίας ξεπερνάνε ορισμένες φορές οι βιαιοπραγίες των ανθρώπων σε μικρά ζώα. Το κουτάβι της φωτογραφίας υπέστη κόψιμο των αυτιών του με ψαλίδι πριν προλάβει να συμπληρώσει καλά καλά 10 μέρες ζωής.

Σύμφωνα με την ειδηση που δημοσιεύτηκε στο zoosos.gr, το δυστυχισμένο πλάσμα εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου απο μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Εθελοντές για την Προστασία των Ζώων», το οποίο είδε μερικά παιδιά να παίζουν με το ζωάκι στο δρόμο και να προσπαθούν να το βάλουν σε τσάντα σαν να ήταν λούτρινο κουκλί.

Το θηλυκό κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε οτι βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφου πέρα απο τα κομμένα του αυτιά, ήταν επικίνδυνα υποστιτισμένο και η ψώρα είχε «φάει» τη γούνα και το δέρμα του σε μεγάλο βαθμό.

Οι υπεύθυνοι του κτηνιατρείου το κράτησαν κάποιες μέρες εκεί και του ξεκίνησαν αμέσως θρεπτική διατροφή με μπιμπερό και εντατική θεραπεία με μικρές δόσεις αντιβίωσης και ειδικών φαρμάκων. Η κατάσταση του ήταν κρίσιμη αλλά σταδιακά συνήλθε και φυσικά άρχιζε να βγάζει νέο υγιές τρίχωμα.

Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, απεικονίζοντας τη φρίκη και την βαναυσότητα που διακατέχει μερικές φορές τους ανθρώπους, οι οποίοι απο τη μία έχουν το θράσος να περηφανεύονται για την ανωτερώτητα του πολιτισμού του κι απο την άλλη, επιδίδονται σε τέτοιες βαρβαρότητες, ή ακόμα χειρότερα, τις επικροτούν, ή αδιαφορούν γι'αυτές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ