Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος πάει... Βερολίνο! - iefimerida.gr

Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος πάει... Βερολίνο!

Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος πάει... Βερολίνο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ελληνικός κινηματογράφος, με 13 ταινίες ταξιδεύει στο Βερολίνο και φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο, αυτή τη φορά, όχι για την οικονομική κρίση αλλά για τις κινηματογραφικές της καινοτομίες.

Οι 13 ελληνικές ταινίες, που δημιουργήθηκαν από το 2009 έως το 2012, θα προβάλλονται έως τις 30 Μαΐου στον κινηματογράφο Arsenal του Βερολίνου, από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο, που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις.

Οι πρωτότυπες, αντισυμβατικές και συχνά παράδοξες εικόνες των νέων κινηματογραφιστών δίνουν μια νέα ώθηση στη διεθνή σινεφίλ παραγωγή και κερδίζουν τις εντυπώσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ.

Oι 13 ταινίες που προβλήθηκαν και θα προβληθούν είναι οι: «Κυνόδοντας», «Αλπεις», «Attenberg», «Μαύρο λιβάδι», «Khaima», «Tungsten», «Στρέλλα», «Μαχαιροβγάλτης», «Wasted youth», «Αδικος κόσμος», «Χώρα προέλευσης», «Παλάτι» και «L».

Μάλιστα, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου ελληνικού κινηματογράφου θα είναι παρόντες στον κινηματογράφο Arsenal.

Στις 4 και 5 Μαΐου ο Γιώργος Λάνθιμος παρουσίασε τις ταινίες του «Αλπεις» και «Κυνόδοντας», ενώ στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή στη Γερμανία του «Attenberg», παρουσία της Αθηνάς Τσαγκάρη, που σκηνοθέτησε την ταινία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ