Στρατούλης: Θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη - iefimerida.gr

Στρατούλης: Θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος ξέσπασε σήμερα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος μίλησε για δημόσιο έλεγχο των Τραπεζών, καθώς καταγγέλλει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του από ορισμένα ΜΜΕ που άφησαν να εννοηθεί ότι ο βουλευτής προτείνει τη δέσμευση των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Στρατούλης ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τόνισε μεταξύ άλλων:

« Θα προβούμε σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε, ως ελληνικός λαός, 200 δισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες, για να τις σώσουμε. Αυτά ανήκουν στο λαό.
Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση:

«Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισεκατομμύρια σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών».

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να δεσμευθούν οι καταθέσεις για ανάπτυξη, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε: «Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών».

Είπε πάντως ότι πλούτος που σωρεύεται στις Τράπεζες πρέπει να υποβοηθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ