Wall Street Journal: «Η νέα ελληνική δοκιμασία της Ευρώπης» - iefimerida.gr

Wall Street Journal: «Η νέα ελληνική δοκιμασία της Ευρώπης»

Wall Street Journal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νέα δοκιμασία της ευρωζώνης από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει πως έχουν έρθει και πάλι στην επιφάνεια σενάρια εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Η νέα ελληνική δοκιμασία της Ευρώπης» και αναφέρεται στο ρευστό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις ελληνικές εκλογές, φοβούμενη τη θεωρία του «ντόμινο» που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις σε Ισπανία και Ιταλία.

Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, πρέπει να συνδυαστεί με μια ευρύτερη αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, μετά την ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας και την άνοδο νέων αντιμνημονιακών κομμάτων στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας.

Αναφερόμενη στις διεργασίες και τις διερευνητικές εντολές, η Wall Street Journal προβλέπει την διεξαγωγή νέων εκλογών τον Ιούνιο, σημειώνοντας ωστόσο πως αν δεν υπάρξει ούτε και τότε μια ξεκάθαρη εντολή, το μέλλον της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ καθίσταται αβέβαιο. Επισημαίνεται ακόμα πως πολλοί στην Ευρώπη φοβούνται την «μόλυνση» που μπορεί να προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία, καθώς ακόμα οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ είναι εκτεθειμένοι στο ελληνικό χρέος.

Ωστόσο η εφημερίδα σημειώνει πως η υπομονή των Ευρωπαίων εξαντλείται και διαρκώς πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν ότι μια ελληνική χρεοκοπία είναι διαχειρίσιμη και δεν θα προκαλέσει ρωγμές στην αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ