Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και στρογγυλά τραπέζια περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας. Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ο άνεργος και Ο Μύθος της κατσίκας: Δύο μονόπρακτα του Γιώργου Σκούρτη στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN. Στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2012, ανεβαίνουν τα 2 μονόπρακτα του Γ. Σκούρτη «Ο άνεργος» & «Ο Μύθος της κατσίκας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, για 3 μόνο παραστάσεις. Στο Θέατρο Επί Κολωνώ, Χώρος: Σκηνή Φουαγιέ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα - Στάση Μεταξουργείο. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (με διάλλειμα)

  • «Στη Σκοινί» στο θέατρο Βικτώρια

Με καυστική διάθεση, τρελό γέλιο και τραγούδια η Ζώγια Σεβαστιανού, παρέα με την Δήμητρα Αθηναϊδου στο πιάνο, ακροβατεί «Στη σκοινί....» του θεάτρου Βικτώρια Πρόκειται για μια μουσική performance με πρόζα, σε κείμενα των Γ. Ξανθούλη, Π. Καναράκη, Θ. Πετρόπουλο Και Ζ. Σεβαστιανού. Η Ζώγια Σεβαστιανού ξεδιπλώνει «Στη Σκοινί...» τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες, τέσσερις ψυχές που συνθέτουν μια σουρεαλιστική πινελιά στην καθημερινότητα. Στο θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, Αθήνα, Τηλ.: 210-8233125.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • «Όλοι μαζί, τώρα» του Γ.Κοτανίδη

Από τους πρωτεργάτες του Ελεύθερου Θεάτρου και γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση, ο ηθοποιός Γ. Κοτανίδης αφηγείται στο νέο του βιβλίο αυτήν την πορεία. Γι' αυτό θα μιλήσουν ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης και ο δημοσιογράφος Δ. Φύσσας. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την Εύα Κοτανίδη. Στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα. Τηλ.: 2103246614, 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • Το περιοδικό «Αντί»

Τέσσερα χρόνια μετά τους... τίτλους τέλους της δεκαπενθήμερης πολιτικής και πολιτιστικής επιθεώρησης, την 35χρονη πορεία της σκιαγραφούν οι πανεπιστημιακοί Β. Καραμανωλάκης και Γ. Κοντογιώργης, ο δημοσιογράφος Στ. Κούλογλου, ο γελοιογράφος Γ. Καλαϊτζής και η κόρη του εκδότη Ελ. Παπουτσάκη. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Προπύλαια

Τηλ.: 2107277000 Ημέρες / ώρες Τρ. 8/5, 6 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Έργα γα δυο πιάνα

Η Ειρήνη Ντελέζου και η Ιουλία Βαγενά ερμηνεύουν Bach, Britten, Berio κ.ά.Στο Athenaeum-La Divina, Αδριανού 3, Θησείο. Τηλ.: 2103211987, 8.30 μ.μ.

Εισιτ.: Euro 10, 5.

  • Η Ορχήστρα των Χρωμάτων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα των νέων συνθετών Σοφίας Σέργη («Πλειάδες»), Θανάση Δεληγιάννη («Υριέας»), Ορέστη Γούμενου («Μαύρα Νερά», «Inverted Tonsils») και Λίνας Τόνια («Alma»). Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109. Τηλ.: 2109005800. Εισιτ.: Euro 18, 10 (μειωμ.).

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ