Τελευταία στιγμή δεν τίναξαν το αεροπλάνο στον αέρα οι τρομοκράτες - iefimerida.gr

Τελευταία στιγμή δεν τίναξαν το αεροπλάνο στον αέρα οι τρομοκράτες

Τρομοκρατική επίθεση σε αεροπλάνο στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόπειρα επίθεσης αυτοκτονίας με στόχο ένα επιβατικό αεροπλάνο, που σχεδίαζε η Αλ Κάιντα της Υεμένης απέτρεψαν την τελευταία στγμή οι Αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με καταθέσεις αξιωματούχων.

Όπως διευκρίνισε αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «ο εκρηκτικός μηχανισμός επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από έναν καμικάζι μέσα στο αεροσκάφος», διευκρινίζοντας, όμως, ότι εν τέλει κανείς δεν διέτρεξε κίνδυνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήταν ενήμερος για την εν λόγω απόπειρα από τον Απρίλιο, είχε ζητήσει, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και κάθε αρμόδια υπηρεσία να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε τέτοιου τύπου επίθεση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες το αεροπλάνο της γραμμής που στόχευε η Αλ Κάιντα είχε προορισμό τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ