Στις 3 μ.μ. ο Σαμαράς θα παραλάβει διερευνητική εντολή από τον Παπούλια - iefimerida.gr

Στις 3 μ.μ. ο Σαμαράς θα παραλάβει διερευνητική εντολή από τον Παπούλια

Φίλιππος Πετσάλνικος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, με την παραίτηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και την παράδοση διερευνητικής εντολής στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Μετά τις 13:00, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα παραδώσει το αποτέλεσμα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταθέσει στον ανώτατο άρχοντα την παραίτησή του.

Λίγο αργότερα, στις 3 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια διερευνητική εντολή προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα του πρώτου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Το χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή του ο κ. Σαμαράς είναι τρεις ημέρες και αν στο διάστημα αυτό δεν κατορθωθεί η δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης, τότε ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να παραδώσει την εντολή στον κ. Παπούλια, ο οποίος θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ώστε να του αναθέσει νέα διερευνητική εντολή ίσης διάρκειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ