Τα "νεοδημοκρατικά" αυτογκόλ και το "τηλεφώνημα" Μολυβιάτη - iefimerida.gr

Τα "νεοδημοκρατικά" αυτογκόλ και το "τηλεφώνημα" Μολυβιάτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλεπάλληλα «γαλάζια» αυτογκόλ που αποτελούν πλέον θέμα καθημερινής «ημερήσιας διάταξης» αναστατώνουν τη Συγγρού σε μια περίοδο που προσπαθεί να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ του Ιουνίου. Η υπόθεση των δηλώσεων Στρος-Καν που ήταν μεν γνωστές αλλά «ξαναζεστάθηκαν» με το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε χθες την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Όμως απ' τη μια η δήλωση του βουλευτή Δ. Σταμάτη που στήριξε την προκλητική κίνηση συνταξιούχων βουλευτών να ζητήσουν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ κι από την άλλη το «άδειασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μεΐμαράκη χάλασαν και πάλι την επικοινωνιακή «σούπα» της Συγγρού.

Η μεγαλύτερη αναστάτωση προκλήθηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτης:«Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι, δεν είναι και παράλογο!» είπε για τους 850 πρώην συναδέλφους του και προκάλεσε την οργή κομματικών στελεχών. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος τον άδειασε... μεγαλοπρεπώς, μιλώντας για «κακώς διατυπωμένη αναφορά» που «έδωσε λαβή για παρερμηνείες».

Ο βουλευτής λίγο αργότερα υποχρεώθηκε να... κάνει γαργάρα τις δηλώσεις του, ανασκευάζοντας τες, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Σχεδόν ταυτόχρονα, μια λυκοφιλία πολλών ετών εκδηλωνόταν με την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε ο Β. Μεΐμαράκης εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή. «Νομίζω ότι ακούσαμε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς συνολικά στα πλαίσια αυτής της συζήτησης και από τις δυο πλευρές που δεν νομίζω ότι τιμούν το κοινοβούλιο και αν μη τι άλλο δυστυχώς συμβάλλουν και στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής και αποπροσανατολίζουν από την ουσία του θέματος» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης... αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τον συνάδελφο και συνυποψήφιό του στη Β΄ Αθηνών, τον Β. Μεϊμαράκη.

Πάντως, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες για τηλεφωνική συνομιλία του κ. Κοραντή με τον πρώην υπουργό Π. Μολυβιάτη προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη ( ο οποίος είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ) δεν επιβεβαιώνονταν από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες για την τηλεφωνική συνομιλία διοχετεύθηκαν από την πλευρά του ΛΑΟΣ άλλα ο κ. Μολυβιάτης δεν τις επιβεβαίωσε, «σβήνοντας» έτσι μια νέα φωτιά που παρ' ολίγο να ανάψει στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ