Οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ

Γερμανίδα καγκελάριος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήττα και στα τρία μέτωπα υπέστη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αφού πέρα από τα αποτελέσματα των γαλλικών και ελληνικών εκλογών, οι Γερμανοί ψηφοφόροι του Σλέζβιγκ- Χολσταϊν γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Παρά το γεγονός ότι οι Χριστιανοδημοκράτες εξασφάλισαν το 30,5% των ψήφων και την πρώτη θέση, το αποτέλεσμα «πλήγωσε» τους Ελεύθερους Δημοκράτες, που πήραν μόλις 8,5% δημιουργώντας τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών, ωθεί τους Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ στην αναζήτηση νέου κυβερνητικού εταίρου ενώ τα υψηλά ποσοστά της αποχής δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Βερολίνο σε σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, καθώς την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που αποτελεί το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια απολαμβάνει υψηλής δημοτικότητας, οι αναλυτές τονίζουν πως μετά την ήττα του Σαρκοζί και τις εκλογές στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις και να βρεθεί απομονωμένη στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ