Ποινική δίωξη για τους υπαλλήλους του Ανάπτυξης - iefimerida.gr

Ποινική δίωξη για τους υπαλλήλους του Ανάπτυξης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματρος για τους υπαλλήλους του Ανάπτυξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, που συνελήφθησαν την Παρασκευή, κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στον 27ο τακτικό ανακριτή.

«Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα», τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στις συλλήψεις. Η υπουργός πρόσθεσε ότι «η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος».

Οι δύο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, για να προωθήσουν - εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του Κρητικού επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ