Βενιζέλος:«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε...» - iefimerida.gr

Βενιζέλος:«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε...»

Βενιζέλος: «Η Δημοκρατία δεν έχει διαδικαστικά αδιέξοδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χαλαρή συζήτηση με τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες -ως είθισται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση- είχε το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο εστιατόριο στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο κ. Βενιζέλος έφτασε με λίγη ώρα καθυστέρηση, χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους παρευρισκόμενους και γύρισε όλα τα τραπέζια. Έμοιαζε άνετος και χαλαρός αν και κουρασμένος από τον προεκλογικό αγώνα. Ωστόσο ήταν «σφίγγα» σε προβλέψεις για το βράδυ των εκλογών.

«Ο λαός θα αποφασίσει» απαντούσε στερεότυπα για να προσθέσει με νόημα: «Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες». Προειδοποίησε πάντως πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε...». Είπε ακόμη πως η φράση «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» είναι παρεξηγημένη. «Διαδικαστικά αδιέξοδα δεν έχει. Πολιτικά αδιέξοδα σαφώς και έχει». Ενώ κάποια στιγμή είπε φιλοσοφικά: «Το ερώτημα είναι ένα: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει; Με ερωτηματικό, γιατί αν βάλεις θαυμαστικό...»

Απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στις κινήσεις που θα γίνουν από Δευτέρα για συνεργασίες. «Αφήστε να δούμε το αποτέλεσμα. Έχω πάντως την αίσθηση ότι το επόμενο διάστημα θα ξαναγνωριστούμε όλοι μας»... Όταν τον ρωτήσαμε ποιούς περιλαμβάνει ο κατάλογος με τους πρωθυπουργήσιμους απάντησε με χιούμορ: «Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Σπάρτης..!».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γέλασε με την καρδιά του, όταν του θέσαμε υπόψιν μια δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά. Ο κ. Λαζαρίδης είχε τηλεοπτική «μονομαχία» με τον Γιάννη Ραγκούση στο ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωί. Όταν ο κ. Ραγκούσης του είπε πως η ΝΔ «έχει κάνει 2-3 μεγάλες κωλοτούμπες» ο κ. Λαζαρίδης αντέτεινε: «Μόνο μια κωλοτούμπα έχουμε κάνει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...». Θυμήθηκε επίσης τα φοιτητικά χρόνια του, όταν ήταν «συναγωνιστές» με το Χρύσανθο Λαζαρίδη. «Τότε μου έλεγε ο Χρύσανθος: Πως είμαστε μαζί εμείς; Αφού εσύ είσαι Δεξιός!» διηγήθηκε γελώντας.

Τα τρανταχτά γέλια του κ. Βενιζέλου δεν κόπηκαν ούτε όταν τον ενημερώσαμε για μια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ΒΗΜΑ fm) όταν ρωτήθηκε ποιός είναι ο εκλογικός πήχυς κάτω από τον οποίο θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Ο πήχυς είναι αυτός που έβαλε ο πρόεδρος μας: Η πρώτη θέση στις εκλογές!». «Έχει δίκιο η Άννα» είπε γελώντας ο κ. Βενιζέλος. «Την Δευτέρα θα ζητήσω ευθύνες από τους υποψήφιους βουλευτές!».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, οι υπεύθυνοι της επικοινωνιακής ομάδα Γιάννης Δατσέρης, Γιάννης Πέππας, Δ. Παναγιωτάκης, οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Βεργίτσης, Άντα Κιούρκα, και Δημήτρης Χόνδρος.

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε ότι ο συνεργάτης του Γιάννης Πέππας είχε γενέθλια σήμερα (έκλεισε τα 49), έκανε νόημα στον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας Κώσα Σμίλκο να του ετοιμάσει μια μικρή έκπληξη. Λίγα λεπτά αργότερα, μια καρυδόπιττα με ένα κερί καρφωμένο πάνω της προσφέρθηκε στον εορτάζοντα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε να τραγουδά «Να ζήσεις Γιάννη και χρόνια πολλά...». Ο Γ. Πέππας έσβησε το κερί και πρόσφερε το γλυκό στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «που ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αρνήθηκε ευγενικά πάντως. Είχε τσιμπήσει από τον μπουφέ προηγουμένως μερικά μπιφτεκάκια, μισή σαλάτα με ντομάτα και ελιές. Για επιδόρπιο έφαγε παγωτό καϊμάκι και ήπιε λευκό κρασί ενώ παρήγγειλε και έναν εσπρέσο.

Τον λογαριασμό στο τέλος κλήθηκε να τον πληρώσει ο αρμόδιος επί των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος ζήτησε και πήρε τιμολόγιο, το οποίο το έδειξε με νόημα στον Βενιζέλο: «Πρόεδρε, βλέπεις, έκοψα τιμολόγιο» είπε, προφανώς για να κάνει την αντιδιαστολή με πρακτικές του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ