Η Βρετανία απαγορεύει το διαδικτυακό πορνό - iefimerida.gr

Η Βρετανία απαγορεύει το διαδικτυακό πορνό

Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απαγόρευση του Pirate Bay, η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει και την πρόσβαση στις ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά.

Τα μέτρα που συζητούνται αφορούν στην απαγόρευση πρόσβασης στις ιστοσελίδες πορνό, τόσο από υπολογιστές όσο και από mobile συσκευές, καθώς αυτές θα είναι μπλοκαρισμένες και μόνο οι ενήλικες θα έχουν την επιλογή να άρουν τον περιορισμό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα συναντηθεί άμεσα με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ώστε να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε από κοινού αποφάσεις. Υπέρ της συγκεκριμένης απαγόρευσης τάχθηκε και η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Χάριετ Χάρμαν, η οποία δήλωσε: «Η προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που ανησυχεί εκατομμύρια γονείς. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που να είναι εύκολη στη χρήση και παράλληλα αποτελεσματική, ώστε οι γονείς να έχουν τον απαραίτητο έλεγχο για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους».

Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα ακόμα βήμα της Κυβέρνησης για άσκηση λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ