Βενιζέλος: Τον Ιούνιο είναι η αρχή του τέλους για το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Τον Ιούνιο είναι η αρχή του τέλους για το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι η ακυβερνησία προβάλλει ως το χειρότερο σενάριο της νύχτας των εκλογών, και προειδοποιεί με αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά , ότι όποιος επαγγέλλεται επαναληπτικές εκλογές θέτει σε δοκιμασία τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι από τις κάλπες θα πρέπει να υπάρξει εντολή και νομιμοποίηση και οι πολίτες να εκφράσουν ξεκάθαρα με την ψήφο τους την επιθυμία τους να συμβάλει το ΠΑΣΟΚ στη συγκρότηση κυβέρνησης. Αλλιώς, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μείνει και εκτός κυβέρνησης, «αφού δεν κόπτεται να είναι εντός αυτής».

Για την περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ο εξηγεί ότι έχοντας λάβει τη διερευνητική εντολή θα στραφεί και δεξιά και αριστερά του για να σχηματίσει στο όνομα της εθνικής ευθύνης τη μεγάλη φιλοευρωπαϊκή συμμαχία, «με όποιες πολιτικές δυνάμεις» πιστεύουν σε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Ακόμη μία φορά επισημαίνει ότι τα διλήμματα των εκλογών είναι Ευρώπη ή δραχμή, ανάπτυξη ή αλβανοποίηση της χώρας και προειδοποιεί ότι εάν οι κάλπες αναδείξουν δυνάμεις αποσταθεροποίησης θα εμφανιστεί ξανά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ακόμη ότι από το β' εξάμηνο του 2013 αναμένεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα και δεσμεύεται πως το αργότερο μέσα στην επόμενη τριετία θα αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, θα μειωθούν κατά 10% οι ασφαλιστικές εισφορές, το τέλος ακινήτων θα ενταχθεί στον ενιαίο προοδευτικό φόρο του εθνικού φορολογικού συστήματος, ενώ θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ για τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι κοστολογημένες και αφορούν το 1% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ