Πώς θα φορολογηθούν τα ειδικά μισθολόγια -Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ των πυρόπληκτων - iefimerida.gr

Πώς θα φορολογηθούν τα ειδικά μισθολόγια -Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ των πυρόπληκτων

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαμογελαστός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θριαμβολογεί το υπουργείο Οικονομικών για τα θηριώδη υπερπλεονάσματα της περιόδου 2016- 2018 κι επιμένει στην εκτίμηση ότι το περσινό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 3,9%.

Για το πλεόνασμα του 2018 πάντως, αναμένεται η επίσημη επικύρωση από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πως αυτά που μπήκαν στα κρατικά ταμεία, αφαιρέθηκαν από την οικονομία, δηλαδή από την ανάπτυξη.

Τα νούμερα ζαλίζουν. Σύμφωνα με το 9ο Ενημερωτικό Δελτίο του υπουργείου Οικονομικών, στη διετία 2016- 2018, το… περίσσευμα από το μπαράζ φόρων έφτασε σωρευτικά στα 13 δις ευρώ! Από αυτά, μόλις 2 δισ. ευρώ διανεμήθηκαν ως μέρισμα, ενώ τα υπόλοιπα μπήκαν στον «κουμπαρά», στο περιβόητο «μαξιλάρι», μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί- ορθώς- για την πρόωρη εξόφληση ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα «φέσια» του Δημοσίου, που αυξάνονται κόντρα στις πιέσεις των δανειστών και της αγοράς, δικαιολογώντας απολύτως τη δυσφορία Ευρωπαίων αξιωματούχων, που σημειώνουν ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο ταμείο περί τα 30 δις ευρώ και να μην εξοφλούνται 2 δισ».

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ