S-400, Συρία και αγωγός Τurkish Stream στην ατζέντα Πούτιν-Ερντογάν τη Δευτέρα - iefimerida.gr

S-400, Συρία και αγωγός Τurkish Stream στην ατζέντα Πούτιν-Ερντογάν τη Δευτέρα

Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία θα είναι από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για τις επαφές που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του στις 8 Απριλίου ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα συνεχίζει να προβαίνει σε πληρωμές στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Ρωσία για την αγορά των συστημάτων πυραυλικής άμυνας και πως οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν τους ίδιους όρους, όταν πρότειναν να πουλήσουν στην Άγκυρα πυραύλους Patriot.

«Οι S-400 κατέχουν μια σημαντική θέση στις συνομιλίες μας. Τα επιχειρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ εσφαλμένα. Τελειώσαμε τη διαδικασία των S-400 και συνεχίζουμε τις πληρωμές», δήλωσε.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας περιλαμβάνεται και η κατάσταση στη Συρία υπό το πρίσμα της μερικής αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα. Επίσης οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, την πορεία της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.
Ο Ουσακόφ διευκρίνισε ότι Πούτιν και Ερντογάν θα έχουν συνομιλίες επί όλων των θεμάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας- Τουρκίας.

Οι συνομιλίες ενδέχεται να αρχίσουν με ένα τετ-α-τετ των δύο προέδρων για να συζητηθούν «τα πλέον ευαίσθητα θέματα», ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με επιχειρηματίες και θα υπογράψουν σειρά συμφωνιών, προτού παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βράδυ της 8ης Απριλίου Πούτιν και Ερντογάν θα παρευρεθούν στην τελετή έναρξης του Αφιερωματικού Έτους πολιτισμού και τουρισμού Ρωσίας-Τουρκίας, που θα διοργανωθεί στο Θέατρο Μπαλσόι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ